Martin Gray: Kaikkien rakkainteni puolesta

Tämän kirjan pariin palaan tasaisin välein itkemään. On se niin surullinen.

Bernhard Schlink: Lukija

Rakkaus ei katso ikää, mikä tuli todistettua.

Kirsi Kunnas: Tiitiäisen satupuu

Kaikki lapseni ovat saaneet varmasti kyllästymiseensä asti kuulla tämän kirjan rakastettavia runoja ja loruja.

John Irwing: Oman elämänsä sankari

Siihen elämään mahtuu kaikki, onni, epäonni, rakkaus, suru, toisista huolehtiminen, omasta elämästä välittäminen- siis koko elämä.

Mika Waltari: Sinuhe egyptiläinen

Aina ja aina vaan ihmettelen kuinka voi kirjoittaa toisesta maasta, toisesta ajasta tuollaisen kirjan, noin täyteläisen ja ihmeellisen. Ja ilman tietokonetta!

Hayden Herrera: Frida Kahlo

Elokuvan Salma Hayek teki loistavan roolin Fridasta, se sekoittuu mielikuviini, mikä olikaan elokuvaa, mikä kirjaa. Loistavia kumpikin.

Hosseini Khaled: Tuhat loistavaa aurinkoa

Afganistanin sotaa käyvään maahan sijoittuva kertomus naisen asemasta, naisten välisestä ystävyydestä, miesten raakuudesta, hirmuteoista.

Saman kirjailijan toinen teos, tai ensimmäinen oikeastaan, Leijapoika, kertoo kahden pojan ystävyydestä, erosta ja eroavaisuudesta.

Jane Champion ja Kate Pullinger: Piano

Ensin oli elokuva, josta naiset tekivät yhdessä kirjan saadakseen tarinaaan enemmän sisältöä. 

Puhumaton Ada naitetaan kauas Uuteen Seelantiin miehelle, jota hän ei ollut koskaan nähnyt. Mukana seuraavat tytär ja tärkeimpänä piano. 

Ada rakastuu vähitellen saaressa asuvaan mieheen, joka saa hänet avautumaan. Loppukohtauksessa mies ja Ada lähtevät tyttären kanssa saaresta ja piano on viedä Adan mukanaan meren syvyyksiin.

Sekä kirja että elokuva ovat hyviä, mutta ihastuin enemmän elokuvaan, sillä siinä luonto ja sen karuus on saatu paremmin esille. 

Joanne Harris: Suklaapuoti

Toinen kirja, jossa sekä elokuva että kirja viehättävät, mutta tässä tapauksessa yhtä paljon. yleensä pidän kirjasta enemmän, mutta nyt tuli tasapeli.

Suklaapuodille on myös jatko-osa, Karamellikengät.

Ihmeellisen suklaan reseptin omistava vaeltaa kaupungista toiseen tyttärensä kanssa. Aina tulee jotain hankaluuksia, ja he joutuvat lähtemään eteenpäin. Ihan syötävän ihanat kirjat. Eivät laimene useankaan lukemisen jälkeen. Niin kuin ei elokuvakaan.

 Aleksis Kivi: Seitsemän veljestä

Kiven luontokuvaukset ja  erilaiset ihmistyypit ovat herkullista luettavaa. Emmin kauan tarttua tähän kirjaan, mutta sitten en saanutkaan sitä käsistäni, se vei mukanaan.

Suuri suomalainen, täysin suomalainen kirja ja kirjailija.